Sibiřský jeseter (BAERII)
(lat. Acipenser baerii)
Jeseter sibiřský (Acipenser baerii) pochází ze Sibiře. V osmdesátých letech 20. století byl používán jako referenční druh pro studium chovu jeseterů. Dnes může kaviár Baerii pocházet z Francie, Číny nebo Německa. Zeměpisná poloha chovu jeseterů však nemá vliv na chuť kaviáru. Ve skutečnosti je to druh jesetera, který dává jikrám jejich jedinečné vlastnosti.
Jikry kaviáru Baerii jsou menší a tmavší než ostatní nabízené kaviáry. Obecně se vyznačuje velmi čistou chutí, kterou podtrhuje převažující slaná chuť. Velmi jemná struktura kaviáru je tvořena malými, ale měkkými jikrami tmavě hnědé barvy. Jeho čistá chuť otevírá naše chuťové pohárky dominantní slanou chutí, po které si můžeme vychutnat jemné minerální tóny.
Nejprodávanější
12 položek celkem