Dárkový box s jeseterovým kaviárem 3X50g (osietra & amur royal & sibiřský jeseter)

Obsah balení:
  • 1x Jeseterový kaviár Amur Royal 50g
  • 1x Jeseterový kaviár Osietra 50g
  • 1x Kaviár z jesetera sibiřského (Baerii) 50g
  • 2x Lžíce na kaviár
  • 1x Dárkový box

Trvanlivost 3 až 6 měsíců při teplotě od 0°C do 4°C
Podmínky skladování: Skladovat v teplotách od 0°C do 4°C

5 820 Kč
Dostupnost: Skladem ihned - Legerova 47
Kód: BOX3X50G_OSIETRA_AMURROYAL_SIBIRSKY
Dárkový box s jeseterovým kaviárem 3X50g (osietra & amur royal & sibiřský jeseter)

Detailní popis produktu

Kaviár z jesetera sibiřského (Baerii) 50g

 

Složení:jikry z jesetera sibiřského (lat. Acipenser BAERII), jedlá sůl, E285
Alergeny: ryby
Podmínky skladování: skladovat v teplotách od 0°C do 4°C
Trvanlivost: 3 až 6 měsíců při teplotě od 0°C do 4°C

Výrazné aroma kaviáru sibiřského jesetera v kombinaci s jeho jemnou texturou je jen malou částí jeho předností. Tato pochoutka se vyznačuje středně velkými jikry o průměru 1,5 až 2 mm a sytou barvou od tmavě šedé po modročernou, takže působí příjemným vizuálním dojmem, ale přesto je nejdůležitější předností této odrůdy její úžasné chuť. kaviár MALOSSOL má 35 gramů na kg. Bezesporu bestseller.

Jeseter sibiřský (Acipencer baerii) patří mezi druhy z čeledi jeseterovitých. Váha dospělé ryby se pohybuje v rozmezí 20-25 kg. Při chovu jesetera sibiřského v akvakultuře se proces získávání kaviáru výrazně zrychlil: Samice se začínají třít ve věku 7-8 let, jeseter sibiřský se tře ne více než jednou za 4 roky. Nejcennější jsou mořské plody získané od jedinců ve věku 18-20 let. Množství kaviáru je velmi velké a činí 1/6, 1/5 hmotnosti ryby; počet jiker ve velkých rybách proto může dosáhnout několika milionů.

   

 
Výživové  údaje  na 100g
 Energetická hodnota
 1093 kJ/ 235 kcal
 Tuky
13,0g
 z toho nasycené mastné kyseliny
 8,9g
 Sacharidy
 2,6g
 z toho cukry
 0,0g
 Bílkoviny
 26,8g
 Sůl
 3,5g
Kaviár z jesetera Amur Royal 50g

 

Složení: kaviár Amur Royal (Acipenser schrenkii x Huso dauricus), jedlá sůl,  E285 
Alergeny: ryby
Podmínky skladování: skladovat v teplotách od 0°C do 4°C
Trvanlivost: 3 až 6 měsíců při teplotě od 0°C do 4°C

Amur Royal kaviár nejen svým vzhledem, ale i chuťovými vlastnostmi je nejblíže vzácnému kaviáru beluga. Zvláště hrubozrnný a nejjemnější kaviár z jesetera Amur Royal má bohatou a vyváženou chuť, která potěší gurmány po celém světě. Velká vejce o průměru tři až čtyři milimetry mají nejtenčí skořápku s tmavým sametovým leskem, pod kterým se skrývá jemná krémová textura. O zvláštní ušlechtilosti této odrůdy svědčí také charakteristická tmavě jantarová barva a decentní aroma.

 

Amur Royal kaviár je výsledkem křížení kaluga (lat. Huso dauricus) s jeseterem amurským (lat. Acipenser schrenckii). Tento unikátní produkt je cenově atraktivní alternativou ke vzácnému jeseterovému kaviáru. Kaviár se podává jako samostatné občerstvení, stejně jako na sušenkách, s tenkými plátky bagety nebo s palačinkami. Při plánování recepcí nebo večírků v evropských zemích má jeden host nárok na 1 unci kaviáru – to je přibližně 30 gramů produktu.

 
Výživové  údaje  na 100g
 Energetická hodnota
 1184kJ/ 283kcal.
 Tuky
19,1g
 z toho nasycené mastné kyseliny
 5,1g
 Sacharidy
 1,0g
 z toho cukry
 0,0g
 Bílkoviny
 27,6g
 Sůl
 3,5g

 

 

 
Kaviár z jesetera Osietra 50g

 

složení: jikry z jesetera osietra (lat. Acipenser gueldenstaedtii), jedlá sůl, E285 
Alergeny: ryby
Podmínky skladování: skladovat v teplotách od 0°C do 4°C
Trvanlivost: 3 až 6 měsíců při teplotě od 0°C do 4°C

Kaviár Osietra je jednou z nejdražších a nejvyhledávanějších delikates na světě, znakem vytříbené chuti a skutečně exkluzivním produktem. Barva jeho vajec se liší od tmavě hnědé po šedočernou se zlatým odstínem. Tato odrůda kaviáru se vyznačuje výraznou ořechovou chutí a bohatým aroma. Velikost zrna se pohybuje od 1,5 mm do 2,00 mm.

 

Osietra neboli ruský jeseter (lat. Acipenser gueldenstaedtii) je ryba z čeledi jeseterovitých, která se přirozeně dostává do řek z moře pouze za účelem tření. Většina samic se tře ve věku 8-10 let každé čtyři nebo pět let. Průměrná váha ryby je asi 12 kg. Na začátku 20. století byl v Rusku rozšířen jeseter ruský, odtud jeho název. Byl to ruský jeseter, kdo v roce 1955 zahájil komerční chov jeseterů, protože ruský kaviár jesetera se vyznačuje mimořádnou gastronomickou hodnotou a mimořádně vysokou kvalitou. Mnoho odborníků jej řadí ještě výše než kaviár z jesetera beluga, i když zrno Osietry je jemnější a má pružnější skořápku.

 
Výživové  údaje  na 100g
 Energetická hodnota
 1027 kJ/ 245kcal.
 Tuky
15,4g
 z toho nasycené mastné kyseliny
 3,7g
 Sacharidy
 1,7g
 z toho cukry
 0,0g
 Bílkoviny
 24,8g
 Sůl
3,5g

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: