Dárkový box s jeseterovým kaviárem Osietra 100g & Sibiřský jeseter 100g

Obsah balení:
  • 1x Jeseterový kaviár Osietra 100g
  • 1x Kaviár z jesetera Sibiřského (Baerii) 100g
  • 2x Lžíce na kaviár
  • 1x Dárkový box

trvanlivost 3 až 6 měsíců při teplotě od 0 ° C do 4 ° C
Podmínky skladování: Skladovat v teplotách od 0°C do 4°C

Položka byla vyprodána…
7 140 Kč
Dostupnost: Vyprodáno
Kód: BOX2X100G2
Dárkový box s jeseterovým kaviárem Osietra 100g & Sibiřský jeseter 100g

Detailní popis produktu

Kaviár z jesetera Sibiřského (Baerii) 100g

Složení:jikry z jesetera sibiřského (lat. Acipenser BAERII), jedlá sůl, E285
Alergeny: ryby
Podmínky skladování: skladovat v teplotách od 0°C do 4°C
Trvanlivost: 3 až 6 měsíců při teplotě od 0°C do 4°C

Výrazné aroma kaviáru sibiřského jesetera v kombinaci s jeho jemnou texturou je jen malou částí jeho předností. Tato pochoutka se vyznačuje středně velkými jikry o průměru 1,5 až 2 mm a sytou barvou od tmavě šedé po modročernou, takže působí příjemným vizuálním dojmem, ale přesto je nejdůležitější předností této odrůdy její úžasné chuť. kaviár MALOSSOL má 35 gramů na kg. Bezesporu bestseller.

Jeseter sibiřský (Acipencer baerii) patří mezi druhy z čeledi jeseterovitých. Váha dospělé ryby se pohybuje v rozmezí 20-25 kg. Při chovu jesetera sibiřského v akvakultuře se proces získávání kaviáru výrazně zrychlil: Samice se začínají třít ve věku 7-8 let, jeseter sibiřský se tře ne více než jednou za 4 roky. Nejcennější jsou mořské plody získané od jedinců ve věku 18-20 let. Množství kaviáru je velmi velké a činí 1/6, 1/5 hmotnosti ryby; počet jiker ve velkých rybách proto může dosáhnout několika milionů.

   

Výživové  údaje  na 100g
 Energetická hodnota
 1093 kJ/ 235 kcal
 Tuky
13,0g
 z toho nasycené mastné kyseliny
 8,9g
 Sacharidy
 2,6g
 z toho cukry
 0,0g
 Bílkoviny
 26,8g
 Sůl
 3,5g
Kaviár z jesetera Osietra 100g

složení: jikry z jesetera osietra (lat. Acipenser gueldenstaedtii), jedlá sůl, E285 
Alergeny: ryby
Podmínky skladování: skladovat v teplotách od 0°C do 4°C
Trvanlivost: 3 až 6 měsíců při teplotě od 0°C do 4°C

Kaviár Osietra je jednou z nejdražších a nejvyhledávanějších delikates na světě, znakem vytříbené chuti a skutečně exkluzivním produktem. Barva jeho vajec se liší od tmavě hnědé po šedočernou se zlatým odstínem. Tato odrůda kaviáru se vyznačuje výraznou ořechovou chutí a bohatým aroma. Velikost zrna se pohybuje od 1,5 mm do 2,00 mm.

Osietra neboli ruský jeseter (lat. Acipenser gueldenstaedtii) je ryba z čeledi jeseterovitých, která se přirozeně dostává do řek z moře pouze za účelem tření. Většina samic se tře ve věku 8-10 let každé čtyři nebo pět let. Průměrná váha ryby je asi 12 kg. Na začátku 20. století byl v Rusku rozšířen jeseter ruský, odtud jeho název. Byl to ruský jeseter, kdo v roce 1955 zahájil komerční chov jeseterů, protože ruský kaviár jesetera se vyznačuje mimořádnou gastronomickou hodnotou a mimořádně vysokou kvalitou. Mnoho odborníků jej řadí ještě výše než kaviár z jesetera beluga, i když zrno Osietry je jemnější a má pružnější skořápku.

Výživové  údaje  na 100g
 Energetická hodnota
 1027 kJ/ 245kcal.
 Tuky
15,4g
 z toho nasycené mastné kyseliny
 3,7g
 Sacharidy
 1,7g
 z toho cukry
 0,0g
 Bílkoviny
 24,8g
 Sůl
3,5g

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: