Tenké pohankové palačinky se zakysanou smetanou a kaviárem

Tenké pohankové palačinky se zakysanou smetanou a kaviárem

 

Ingredience potřebná na čtyři porce

  • ½ hrnku pšeničné mouky
  • 1 ½ hrnku mléka
  • 1/3 hrnku pohankové mouky
  • ¼ lžičky mořské soli
  •  4 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • smetana, černý kaviár

Návod:

  1. V míse promíchejte oba druhy mouky, mléko, sůl a lžíci rozpuštěného másla, směs rozšlehejte mixérem do hladka. Těsto přikryjte fólií a dejte na 30 minut až hodinu do chladničky.
  2. Rozehřejte pánev na středním plameni a na troše oleje osmažte do zlatova tenké palačinky (na jednu palačinku použijte asi polévkovou lžíci těsta), po obou stranách 2-3 minuty. V případě potřeby přidejte olej.
  3. Palačinky podáváme se zakysanou smetanou a kaviárem