Tenké pohankové palačinky se zakysanou smetanou a kaviárem

Tenké pohankové palačinky se zakysanou smetanou a kaviárem

Složení

4 porce 

 pšeničné mouky  - ½ šálku

Mléko - 1,5 šálky

Pohankova  mouka - 0,3 šálky

Velká sůl/mořská  - ¼ lžičky

Vejce -  4 ks

Rozpuštěné máslo -  2 lžíce

Smetana  -  podle chuti

Černý kaviár  -  podle chuti

 

Návod

  1. . V míse smíchejte oba druhy mouky, mléka , sůl, vejce a 1 lžíce rozpuštěného másla , měkčené . Dobře rozšlehejte mixerem do hladka . Zavřete fólii  a vraťte do chladničky po dobu 30 minut až 1 hodiny.
  2. . Dobře ohřejte pánev na středním plameni . Přidejte trochu oleje a smažte tenké palačinky asi 1 polévkovou lžíci těsta a rozhlazováním po povrchu , smažte dozlatova po obou stranách 2-3 minuty . Pokud je to nutné , přidejte trochu více oleje .
  3. . Podáváme se zakysanou smetanou a kaviárem .
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.