Sladké bramborové lupínky se šlehaným kozím sýrem a kaviárem
Jednoduché, elegantní a strašně hodí k oslavě , opravdu jedná se o ideální předkrm pro slavnostní den!
Potřebujeme:
- 2 sladké brambory *, velmi tenké plátky (asi 1/8 "silné)
- 2 lžíce arašídového oleje
- mořská sůl
- cca 115g. rozdrcený kozí sýr
- cca 90 g. smetanový sýr, pokojová teplota
- 1 čajová lžička mléka
- 1 lžička čerstvých tymiánových listů
- 1 polévkovou lžící nasekané pažitky a další na servírování
- 30g kaviáru
Jak na to:
Předehřejte troubu na 275 ° F. Linka dvě pečící plechy s hliníkovou fólií. Fólie lehce kartáčujte olejem. Umístěte plátky sladkého bramboru na plechy do jedné vrstvy a lehce kartáčujte olejem. Pečeme do stavu chips (cca 30min-hodinku).Pak přeneste do papírových utěrek a posypeme mořskou solí.
Pak ve malé mísce nebo pomoci mixeru, spojte kozí sýr, smetanový sýr, mléko a byliny až do hladké a krémové textury.
Podávejte špičkové sladké bramborové chipsy s kremovém dessingem a kaviárem.