Tip Efekt lupa
  • 1 z 2
 

kaviár z jesetera Amurského 50g.

 

Obsah balení: Pravý kaviár z jesetera amurského (Acipenser schrenckii) 
Čistá hmotnost: 50g
trvanlivost 3 až 6 měsíců při teplotě od 0 ° C do 4 ° C
Dostupnost Skladem ihned - Legerova 47
1 520 Kč
   
Kategorie Amurský jeseter
 

Popis produktu: Výrobek z rybích jiker.

Kaviár jesetera amurského se třpytí všemi možnými barevnými odstíny od zlaté kaštanové až po tmavě hnědou. Lesklý, granulovaný kaviár jesetera amurského s jemnými, ale zároveň pevnými jikry má jemnou vůni a smetanově-oříškovou chuť s lehkou přirozenou hořkostí. Tato pochoutka se vyznačuje středně velkými zrny o průměru 2 až 2,5 mm. Kaviár je MALOSSOL, má pouze 35 gramů na kg.

Jeseter amurský (Acipenser schrenckii) má velmi blízko k jeseterovi sibiřskému a je také jedním z druhů z čeledi jeseterovitých. Hmotnost dospělé ryby se pohybuje od 20 do 50 kg. V historii ruského rybolovu existují zmínky o rybách o hmotnosti až 160 kg. Samice se začínají třít ve věku 11-14 let, jeseter amurský se tře ne více než jednou za 4 roky. Proto je kaviár z jesetera amurského vzácným a velmi cenným produktem.

Je obvyklé podávat kaviár na stůl, jak jako samostatné občerstvení, tak na sušenkách, toastech nebo s palačinkami. Při přípravě recepcí v evropských zemích se pro každého hosta počítá 1 unce kaviáru - to je přibližně 30 gramů produktu.

Složení: jeseterový kaviár (lat. Acipenser schrenkii), sůl, E285

Alergeny: ryby

Podmínky skladování: Skladovat v teplotách od 0°C do 4°C

Balení: sklo 50g

Výživové  údaje  na 100g
 Energetická hodnota
 1085kJ/ 259kcal.
 Tuky
15,5g
 z toho nasycené  mastné kyseliny
 2,8g
 Sacharidy
 4g
 z toho cukry
 0,2g
 Bílkoviny
 26,1g
 Sůl
 2,2g

 

 

 

 

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TH Avatar autora | 2.1.2022
Ok