Popis
Popis produktu: Výrobek z rybích jiker.
Kaviár jesetera amurského se třpytí všemi možnými barevnými odstíny od zlaté kaštanové až po tmavě hnědou. Lesklý, granulovaný kaviár jesetera amurského s jemnými, ale zároveň pevnými jikry má jemnou vůni a smetanově-oříškovou chuť s lehkou přirozenou hořkostí. Tato pochoutka se vyznačuje středně velkými zrny o průměru 2 až 2,5 mm. Kaviár je MALOSSOL, má pouze 35 gramů na kg.
Jeseter amurský (Acipenser schrenckii) má velmi blízko k jeseterovi sibiřskému a je také jedním z druhů z čeledi jeseterovitých. Hmotnost dospělé ryby se pohybuje od 20 do 50 kg. V historii ruského rybolovu existují zmínky o rybách o hmotnosti až 160 kg. Samice se začínají třít ve věku 11-14 let, jeseter amurský se tře ne více než jednou za 4 roky. Proto je kaviár z jesetera amurského vzácným a velmi cenným produktem.
Je obvyklé podávat kaviár na stůl, jak jako samostatné občerstvení, tak na sušenkách, toastech nebo s palačinkami. Při přípravě recepcí v evropských zemích se pro každého hosta počítá 1 unce kaviáru - to je přibližně 30 gramů produktu.
Složení: jeseterový kaviár (lat. Acipenser schrenkii), sůl, E285
Alergeny: ryby
Podmínky skladování: Skladovat v teplotách od 0°C do 4°C
Balení: plech 100g
Energetická hodnota
|
1085kJ/ 259kcal.
|
Tuky
|
15,5g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
2,8g
|
Sacharidy
|
4g
|
z toho cukry
|
0,2g
|
Bílkoviny
|
26,1g
|
Sůl
|
2,2g
|